miercuri, septembrie 30

Despre singuratate

miercuri, septembrie 30

Povestea asta mi-a povestit-o o prietena foarte buna si mi-a placut mult de tot. O s-o scriu aici asa cum imi amintesc, insa daca din intamplare stie cineva cartea in care e inclusa sau autorul povestii...

Un om se intorcea de la slujba intr-o seara pe un alt drum decat de obicei. La un moment dat a observat un obiect pe sosea, asa ca a oprit masina si a ridicta "obiectul", care era defapt o broscuta testoasa.
Tanarul a luat-o acasa si a avut grija de ea toata vara. Broscuta avea culcusul la radacina unui cires si manca fructele cazute in iarba livezii. Insa odata cu toamna a venit si tristetea broscutei: ear singura.
Un veterinar batran i-a spus barbatului ingrijorat ca prietena sa avea nevoie de un prieten. Un papuc vechi de cauciuc a atras atentia acestuia, el lustruindu-l si umplandu-l cu vata moale.
In seara in care a dormit in papuc, broscuta a visat acelasi lucru ca in seara in care o masin a a dus-o in cea mai lunga calatorie a vietii ei: lacul micut si inconjurat de trestii si pe vechea lui prietena, o mierla.
Peste cinci ani aceasi broscuta murea in papucul de cauciuc. E trist, dar stim sigur ca de atunci broscuta n-a mai fost niciodata singura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket