luni, mai 25

Cuvinte

luni, mai 25


Oamenii vor sa utilizeze mereu cuvinte complicate. E adevarat ca un cuvant complex, de exemplu "circumspect" ti se aseaza sub talpi si te face umpic mai inalt.Daca mai spui si de "eronat" si de "circumstantial vorbind, situatia este contrastanta contextual cu... " etc. subiectul va fi mai inalt cu cativa metrii decat partenerul sau de discutie.
Atunci cand Complicescu si un prieten vorbesc, sa zicem, la o cofetarie, prietenul se va simti din ce in ce mai mic pe langa domnul Complicescu, care creste cu fiecare cuvant mai lung de 5 sialbe pe care il rosteste.
Sa luam crainicii de la televizor, niste fiinte complexe carora le place sa foloseasca niste cuvinte mari, specifice. Mie mi se pare si normal ca, atunci cand nu ti se vede corpul decat de la talie in sus, sa vrei sa te simti mai inalt. Singura problema este ca, desi nu-si mai dau seama atat de mult, oamenii incep sa se simta din ceee in ceee mai mici in fata televizorului.

Mai sunt si cuvintele simple si grele. Sa luam, de exemplu, "ploa-ie"."Pl" face cuvantul sa para o bucata de plumb, ceva grav si maret. Nici macar nu mai conteaza oaia de la sfarsit, care, ce-i drept, se simte destul de micuta si ar vrea sa zboare de pe pagina.
Mie imi plac aceste cuvinte. Mi se par pline, rotunde, ca de exemplu "zbor","pumn" sau "mandrie","coarda", "dor"...

Mai raman numai cuvintele usoara, cel care zburatacesc de pe buzele oamenilor si se inalta in sus in baloane de sapun. "Soare", "verde", "zambet", drag", "popica"...

Sunt cuvinte de vara si de iarna, cuvinte albastre si portocali, dar cel mai frumos cuvant dintre toate este cuvantul meu, primit cadou de la cele mai "frumoase" persoane care exista. Nu pot sa vi-l dau separat pentru ca si-ar pierde din savoare, va scriu un mesaj primit de la S. (vine de la soare):"Buna dimineata, papadie!"

P.S:Pozele sunt ale lui Victor, care mai are multe dar nu le pune pe al sau blog (ultimul din blogroll) pentru ca ii e lene si il chinuie tezele si deciziile.

1 comentarii:

DOAR NOI spunea...

Da... cuvintele sunt frumoase, vesele, triste, complicate, urate, triste, produc rani, produc bucurii, produc dureri de cap... uneori nici nu sunt utile... (vezi... "Daca taceai, filozof ramaneai").

Trimiteți un comentariu

 
Design by Pocket